En stille stund hjemme

 

E-påske. Her kan du bl.a. få en kort introduktion til dagens tema, høre en central bibeltekst, se og lytte til en salme, og læse spørgsmål til refleksion. Der er også idéer til forskellige aktiviteter med tilknytning til dagen. Materialet er udarbejdet til konfirmander, men kan sagtens bruges af voksne. Spring over de led, du ikke er interesseret i. Undervejs er der opfordringer til at dele billeder og tanker med en præst. Det er du meget velkommen til uanset din alder. Du kan finde vore kontaktoplysninger her.

Påske 2020 - Del håbet. Påsken bliver ikke, som den plejer. Men påskens budskab er det samme som altid, og det minder os om et håb og et fællesskab, som går på tværs af tid og sted og kan samle os på afstand. Så vi kan også fejre påske sammen i år og dele det håb, der springer ud af påskens fortælling. På denne side kan du læse artikler, se video, lytte til salmer, finde inspiration og viden om alt det, påsken handler om. Og du kan selv være med til at dele håbet. 

 

Hør eller se en god historie

  • "Karma". Novelle læst og indtalt af Iben Krogsdal (for unge og voksne)
  • "Skam". TV-serie. Se eller gense (noget af) serien. Husk at holde en pause imellem afsnittene og overvej: Hvad er det, de unge i serien skammer sig over? Hvad skammer de sig ikke over? Hvad kan du genkende fra dit eget liv som ung eller voksen? Serien kan ses på DR.DK
  • Bibelen live. Bibelens tekster reciteret

 

Kunst og refleksion i billeder

  • Sandkunst v/Ksneiya Simonova. Se hvordan kærlighed og forgængelighed kommer til udtryk i hænderne på sandkunstneren Ksneiya Simonova
  • Human. Mennesker fra hele verden fortæller om deres liv på godt og ondt. Se den fulde længde (3 x ca. 1,5 time) eller vælg et enkelt portræt eller to á 5-10 minutter. Bemærk: findes kun med engelske undertekster.

 

 Oplæg til egen refleksion

"Hvad ser du?"