Langfredag 2020

Dagens læsninger er Vor Herre Jesu Kristi lidelseshistorie. Teksterne kan læses i salmebogen s. 1314-1331 og høres oplæst på https://www.spreaker.com/show/vor-herre-jesu-kristi-lidelseshistorie)

 

 

 

 

Lux aeterna

valgt af organist, Søren Bech

Klik her for at lytte

Når det nu ikke kunne blive til orgelmusik på denne Langfredag, er det nærliggende at vælge et andet luft-drevet ”instrument” – nemlig et syngende kor!

Valget er faldet på Wolfgang Amadeus Mozart-korværket ”Requiem” (1791), og denne latinske betegnelse dækker jo over den romersk-katolske sjælemesse for de afdøde. Netop dette værk blev Mozarts sidste komposition, og i 1984 dannede det rammen om Milos Forman-filmen ”Amadeus”, som klart kan anbefales.

I dette YouTube-klip begrænser vi os til den afsluttende del af korværket, der hedder ”Lux Aeterna” (Det evige lys), og som indledes med solo-sopran, efterfulgt af koret som mod slutningen har stigende intensitet, med de skiftevise stemme-indsatser.

Jeg holder meget af denne musik, og har selv været så heldig at medvirke i en komplet opførelse af værket 2012 i Musikhuset i Aarhus, under ledelse af tidligere chefdirigent for DR PigeKoret, Michael Bojesen, hvilket var en stor oplevelse.

Hilsen fra graverne

 

Med ønsket om alt godt i svære tider!

Venlig hilsen

Graverne

For foden af korset

v/sognepræst, Anita Engberg

Klik her for at læse dagens prædiken.

Korsets gåde

v/sognepræst, Birgitte Kjær

Klik her for at se andagten